Terät ja Varret

Piirustusterät ja varret.

Kalligrafiavälineiden käyttöohjeita:

Ennen ensimmäistä käyttökertaa kalligrafiaterät pitää vihkiä käyttöön. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on poistaa teriä peittävä lakkakerros. Jos sitä ei poisteta, muste ei juokse tasaisesti, vaan joko vetäytyy pisaraksi säiliöön tai valahtaa paperille lätäköksi.

Terät puhdistetaan joko pesemällä ne saippualla, kuumalla vedellä ja vanhalla hammasharjalla tai perinteisesti pitämällä terää tulitikun liekin yläpuolella (n. sentin korkeudella liekistä) 3-4 sekuntia. Tämän jälkeen terä kastetaan nopeasti veteen, jolloin se myös karkaistuu hiukan. Kuivaamisen jälkeen terä on valmis käyttöön.

Aina käytön jälkeen terä poistetaan varresta, irrotetaan mahdollinen säiliö ja molemmat pestään huolellisestin vedellä ja vanhalla hammasharjalla. Muista myös kuivata terä huolellisesti ettei se ala ruostua. Ruostumaan päässeellä terällä ei tee mitään, vaan se on vaihdettava uuteen.

Terä asetetaan varteen niin, että se tulee tukevasti ulkokehän ja kynsien väliin, ei niin että terä tungetaan kynsien keskelle. Työnnä terä riittävän syvälle, niin että se pysyy tukevasti paikoillaan eikä heilu.
Kokeile erilaisia teriä, sillä eri terät eri paperilla toimivat eri tavalla. Joskus tasaterä on hyvä, toisinaan taas Tape Ornamenttiterä toimii paremmin. Kokeilemalla löydät omat suosikkisi.

Tuotteita yhteensä 10 kpl